Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa ogonowa

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa ogonowa - składniki:

0,5 kg ogonów wieprzowych (około 2 sztuki)
garść suszonych grzybów
2 marchewki
kawałek selera
1 pietruszka
1 cebula
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
puszka pomidorów krojonych
łyżka mąki do zagęszczenia
łyżka masła
pieprz, sól

Zupa ogonowa - sposób wykonania:

Zupa ogonowaOgony obkrawamy z nadmiaru tłuszczu, myjemy pod bieżącą wodą, następnie zalewamy około 2 litrami gorącej wody (lub bulionu z kostki) i gotujemy na wolnym ogniu. Po około 60 minutach wrzucamy obrane i pokrojone warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę, pokrojone w plastry. Dodajemy też obraną cebulę, w całości oraz garść suszonych i przepłukanych pod bieżącą wodą grzybów. Na tym etapie dodajemy też liść laurowy oraz ziele angielskie, całość przykrywamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie . W oddzielnym niewielkim garnku dusimy przez 20 minut pomidory z puszki, po czym miksujemy je za pomocą blendera.
Gdy warzywa są miękkie zupę doprawiamy pomidorami oraz przyprawami solą, pieprzem oraz zagęszczamy : masło roztapiamy na patelni i zasmażamy na nim mąkę, całość przenosimy do zupy. Zupę chwilkę gotujemy, podajemy samą z pieczywem lub z ugotowanym oddzielnie makaronem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 27-06-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz