Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa ogonowa - składniki:

0,5 kg ogonów wieprzowych (około 2 sztuki)
garść suszonych grzybów
2 marchewki
kawałek selera
1 pietruszka
1 cebula
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
puszka pomidorów krojonych
łyżka mąki do zagęszczenia
łyżka masła
pieprz, sól

Zupa ogonowa - sposób wykonania:

Ogony obkrawamy z nadmiaru tłuszczu, myjemy pod bieżącą wodą, następnie zalewamy około 2 litrami gorącej wody (lub bulionu z kostki) i gotujemy na wolnym ogniu. Po około 60 minutach wrzucamy obrane i pokrojone warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę, pokrojone w plastry. Dodajemy też obraną cebulę, w całości oraz garść suszonych i przepłukanych pod bieżącą wodą grzybów. Na tym etapie dodajemy też liść laurowy oraz ziele angielskie, całość przykrywamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie . W oddzielnym niewielkim garnku dusimy przez 20 minut pomidory z puszki, po czym miksujemy je za pomocą blendera.
Gdy warzywa są miękkie zupę doprawiamy pomidorami oraz przyprawami solą, pieprzem oraz zagęszczamy : masło roztapiamy na patelni i zasmażamy na nim mąkę, całość przenosimy do zupy. Zupę chwilkę gotujemy, podajemy samą z pieczywem lub z ugotowanym oddzielnie makaronem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz