Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ryba po grecku ryba po grecku
dziekuje za przepis pyszny juz robilam
...
| 2014-12-20 6:47 |

Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa ogonowa - składniki:

0,5 kg ogonów wieprzowych (około 2 sztuki)
garść suszonych grzybów
2 marchewki
kawałek selera
1 pietruszka
1 cebula
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
puszka pomidorów krojonych
łyżka mąki do zagęszczenia
łyżka masła
pieprz, sól

Zupa ogonowa - sposób wykonania:

Ogony obkrawamy z nadmiaru tłuszczu, myjemy pod bieżącą wodą, następnie zalewamy około 2 litrami gorącej wody (lub bulionu z kostki) i gotujemy na wolnym ogniu. Po około 60 minutach wrzucamy obrane i pokrojone warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę, pokrojone w plastry. Dodajemy też obraną cebulę, w całości oraz garść suszonych i przepłukanych pod bieżącą wodą grzybów. Na tym etapie dodajemy też liść laurowy oraz ziele angielskie, całość przykrywamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie . W oddzielnym niewielkim garnku dusimy przez 20 minut pomidory z puszki, po czym miksujemy je za pomocą blendera.
Gdy warzywa są miękkie zupę doprawiamy pomidorami oraz przyprawami solą, pieprzem oraz zagęszczamy : masło roztapiamy na patelni i zasmażamy na nim mąkę, całość przenosimy do zupy. Zupę chwilkę gotujemy, podajemy samą z pieczywem lub z ugotowanym oddzielnie makaronem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz