Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa ogonowa - składniki:

0,5 kg ogonów wieprzowych (około 2 sztuki)
garść suszonych grzybów
2 marchewki
kawałek selera
1 pietruszka
1 cebula
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
puszka pomidorów krojonych
łyżka mąki do zagęszczenia
łyżka masła
pieprz, sól

Zupa ogonowa - sposób wykonania:

Ogony obkrawamy z nadmiaru tłuszczu, myjemy pod bieżącą wodą, następnie zalewamy około 2 litrami gorącej wody (lub bulionu z kostki) i gotujemy na wolnym ogniu. Po około 60 minutach wrzucamy obrane i pokrojone warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę, pokrojone w plastry. Dodajemy też obraną cebulę, w całości oraz garść suszonych i przepłukanych pod bieżącą wodą grzybów. Na tym etapie dodajemy też liść laurowy oraz ziele angielskie, całość przykrywamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie . W oddzielnym niewielkim garnku dusimy przez 20 minut pomidory z puszki, po czym miksujemy je za pomocą blendera.
Gdy warzywa są miękkie zupę doprawiamy pomidorami oraz przyprawami solą, pieprzem oraz zagęszczamy : masło roztapiamy na patelni i zasmażamy na nim mąkę, całość przenosimy do zupy. Zupę chwilkę gotujemy, podajemy samą z pieczywem lub z ugotowanym oddzielnie makaronem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz