Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa pomidorowa - składniki:

30 dag mięsa z kością kurczaka (np.skrzydełka, udka, porcja rosołowa)
warzywa: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, por, 1 cebula, czosnek)
1 puszka pomidorów bez skóry krojonych (lub 1 kg świeżych, pokrojonych i podduszonych na patelni)
koncentrat pomidorowy (mały słoiczek)
ziele angielskie 2 sztuki
liść laurowy 2 sztuki
natka pietruszki (posiekana)
gęsta śmietana
makaron świderki lub paczka ryżu
sól, pieprz, lubczyk (suszony lub świeży)

Zupa pomidorowa - sposób wykonania:

Pyszna Zupa Pomidorowa - sprawdzony, domowy przepis. Sprawdź kilkadziesiąt pozytywnych komentarzy. Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (tylko tak aby przykryć mięso), po zagotowaniu wodę zlewamy, mięso opłukujemy i jeszcze raz zalewamy wodą wkładamy ziele angielskie, liść laurowy oraz ząbek czosnku i cebulę ( w całości) po 20 minutach dodajemy warzywa pokrojone w kostkę ( w tym pora pokrojonego w 3 cm kawałki) lub plastry gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Cebulę i pora wyciągamy i wyrzucamy, dodajemy pomidory z puszki i koncentrat - ten ostatni wedle uznania ( ja lubię baaardzo pomidorowo więc idzie cały słoiczek ), całość gotujemy około 10 minut, posypujemy na koniec natka pietruszki i zabielamy śmietaną uprzednio "hartując" ją w odlanej do szklanki części zupy. Zupę na koniec przyprawiamy wg uznania do zupy warto dodać lubczyk - to nada intensywny smak, pozwoli w zdrowy sposób uniknąć dodawania wspomagaczy smaku typu kostka rosołowa.

Makaron gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie - ryż można pod koniec gotowania wrzucić bezpośrednio do garnka z zupą - będzie gęsta i zawiesista ( ostrożnie z ilością tego ryżu, należy także mieszać, żeby się nie przypalił ).
  • Currently 4.71/5

4.7/5 (14 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [85]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-16 13:32 pycha!
Nie jestem wielbicielką zup, ale ta zupa pomidorowa jest rewelacyjna! Prawdziwa domowa delikatna, po prostu pyszna! Polecamu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-11 19:08 Sławek
Choc nie jestem kucharzem zupa wyszła znakomicie Bardzo smaczna i pieknie wygląda
(zaimponowałem dziewczynie)
Dzięki



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-21 15:36 Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa z tego przepisu jest Pyszna !!!



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-29 17:47 Ogórkowa
Teraz prócz ogórkowej (którą robię w kółko) mam w repertuarze też pomidorową! :D dzięki!



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-31 14:14 Tytul
Ta pomidorowa jest pyszna!!!!

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-04-02 13:34 zupa pomidorowa
gdyby rozebrać w ten sposób każde danie i potrawę to nic nie jest zdrowe i wszystko ma konserwanty - pasza a więc mięso drobiowe, zapewne pomidory były również nie z uprawy ekologicznej a więc ta "kostka" to "nic" w porównaniu do tego co jemy i tak by można drążyć i drążyć, tylko po co skoro nie da się tego uniknąć, skoro ktoś jest na tyle mądry, ze wie, czego się nie powinno jeśc to ma również wybór aby tej kostki po prostu nie dać



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-11 8:47 Bardzo smaczna
Ja robiłam na bazie wieprzowej i też wyszła super ;] polecam!



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-14 12:45 znakomita!!!!!
w życiu nie jadłam lepszej pomidorowej, dodałam troszke tabasco, jeśli ktos lubi ostre, poprostu rewelaja, polecam wszystkim u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-09 14:35 Przepyszna
Pomidorówa znakomita, prawie jak u mamyu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-29 12:44 pyszna
tata nawet dokładkę chciał dzięki za przepis(pierwsza zupa w życiu którą ugotowałem)



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-14 14:45 Tytul
udala mi sie zupkau?miech wyszla pyszna!!!!!!! dzieki za przepis zupka jak u mamy:D



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 20:33 Ocena
Zupka wyśmienita. Nawet takiemu laikowi jak ja, wyszła. u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-24 17:51 Kasia
Zupka bardzo dobra wyszła , z tym że dodałam 2 papryki jedno żółtą , drugą czerwoną zamiast pory i dodałam od
siebie chili wiec nabrała troszkę pikantnego smaku u?miech polecam przepis !!!



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-28 14:07 Pomidor
Moją ulubioną zupą od wielu lat jest pomidorowa i czarninka u?miech
Co do pomidorowej to polecam jako dodatek utarty ser żółty, ale posypuje się dopiero jak mamy zupę już na talerzach rozlane.. po prostu pychota u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-02 13:24 Tytul
Mam rozumieć, że to wode po pierwszym zagotowaniu to wylewamy tak?? a potem wlewamy znowu zimną?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-07-02 13:27 zupa pomidorowa
tak, dokładnie. Po zagotowaniu wodę zlewamy, mięso opłukujemy, zalewamy zimną wodą i ponownie gotujemy. Nie będzie szumu a zupka będzie klarowna.



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-05 9:15 Tytul
nie rozumimem jak to dwa razy zalewamy to mięso???? Dziwne

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-07-05 9:24 zupa pomidorowa
jeśli dla kogoś taki sposób jest dziwny może nie zlewać pierwszej wody i walczyć z szumem w trakcie gotowania się zupy. Poza tym zupa wyjdzie tłusta, zlewając pierwszą wodę pozbywamy się w ten sposób nieco tłuszczu z kości a jak wiadomo co za dużo to nie zdrowo u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-08 11:32 Tytul
a ile tego czosnku proszę Pani?

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-07-08 11:34 zupa pomidorowa
do smaku 2-3 ząbki choć oczywiście można w ogóle nie dawać u?miech zwłaszcza jak ktoś. nie przepada za nim



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-08 11:50 Tytul
Bardzo dziękuję za odp. Właśnie gotuję u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-08 13:33 Tytul
Zupka rewelacyjna! u?miech Zaraz chyba zjem cały garnek, bo to moja ulubiona. 1-sza pomidorowa z mojej kuchni u?miech Pychota!



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-18 15:32 Rudy
Narzeczona w pracy - ja dziś wolne, zobaczymy co z tego przepisu wyjdzie u?miech na razie jest dobrze u?miech
. . . /scalenie 2 wątków/
przywitana zupka przez przyszłą żonkę ze smakiem u?miech prosta i dobra zupka. Pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-22 15:07 spoko
bardzo dobra.dzieki takim stronkom gotowanie jest prostsze u?miech pozdrawiam wszystkich kucharzy amatorów u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-26 11:19 Tytul
Jak zabielacie tę zupkę śmietaną, żeby się nie zważyła? Jaka śmietana jest najlepsza? Bo mi jak zwykle grudki wyszły. u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-26 11:24 Śmietanę nalezy zahartować
Do oddzielnego pojemnika np szklanki wlewasz śmietanę dodajesz kilka łyżek gotującej się / gorącej zupy i wszystko ze sobą mieszasz. Dopiero tak zahartowana śmietana nadaje się do wlania do zupy. Inaczej będziesz miała grudki ?art
Poza tym dużo zależy od rodzaju śmietany, jak dodasz tą najtańszą z "supermarketu" to grudki są gwarantowane.



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-26 11:28 Tytul
Bardzo dziękuję! Jeszcze jedno pytanko? Czy śmietanę wlewamy do gotującej się zupy czy zupkę należy zestawić z ognia?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-07-26 11:30 Zupa pomidorowa
Bezpieczniej zestawić z ognia. Polecam śmietanę "do zupy" Piątnica a przy zakupie warto spojrzeć na datę ważności - im świeższa tym lepiej. No i łaciata 12% nigdy się nie zsiada chociaż da mnie jest "za słodka" u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-26 11:40 Tytul
Dziękuję za odpowiedź. No to idę gotować pomidorówkę według tego przepisu! ?art Pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-02 12:57 Tytul
Uwielbiam czosnek w połączeniu z pomidorami, a do zupy pomidorowej lubię jeszcze dodać trochę ziół prowansalskich, pieprzu i magi.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-02 13:05 Tytul
Świetna jest również śmietana polska gęsta 18-procentowa z mlekovity. Jest bardzo gęsta i trochę słodka ale w połączeniu z dość kwaśnym koncentratem (Pudliszki) ich smaki wspaniale się uzupełniają. ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-12 13:51 elzaza
Rewelacjau?miech jest taka jaką lubięu?miech
Nawet lepsza niż mojej babciu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-18 13:49 Nie smaczna zupa.
Ta pani nie podała jaki produkt powinien mieć proporcje. Po za tym wczoraj robiłam tą zupe i wyszła do kitu. Nie polecam tego przepisu. Być może sama pisała komentarze na temat swojej zupy.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-18 14:33 zupa pomidorowa
cóż, nie każdy musi umieć gotować. Wszystkie proporcje są podane czarno na białym jeśli chodzi o przyprawy jest to kwestia gustu.
Zupa jest pyszna.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-18 17:52 do tej marudy co jej zupa
sprawdziłam przepis - nie ma w nim nic nadzwyczajnego - zawsze robię taką zupę i zawsze jest smaczna- jeśli tobie nie wyszła to polecam stołówkę na mieście i daruj sobie nauki kulinarne - widocznie ugotowanie zupy niektórych przerasta



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-24 16:34 Tytul
witam
fajny przepis
tylko w skladnikach jest por, co jest dobrym pomyslem..
tylko nie wiem kiedy i na jak dlugo go wrzucic zeby nie przesadzic..



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-24 20:51 Zaupa pomidorowa
Pora koniecznie umyć, można związać nitką aby się nie rozleciał. Wkładamy z innymi warzywami, gotujemy krócej około 20 minut po czym wyciągamy, aby się nie rozpadł i jego części nie pojawiły się na talerzu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 13:03 Bardzo dobra zupa
Za każdym razem bardzo smaczna. Kupuje pomidory całe w zalewie Pudliszki. Proporcje zawsze na oko, raz tylko przesadziłam z zielem angielskim.Polecam ten przepis!!!u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-04 15:44 mariot
REWELKA ;D Pierwsza zupa, pierwsza idealna;] Cały mały słoiczek koncentratu, 2 łyzki vegety, bez pora i selera w prawdzie, ale i tak pycha!



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-24 18:39 majster
super zupka a jak pachnie w kuchni ja gotowałem najpierw wywar z zeberek



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-30 14:29 Tytul
przepyszna jest zupka z tego przepisu u?miech) aromatyczna i ma cudowny kolor u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-25 11:48 Tytul
pyszna zupka!! to była moja pierwsza pomidorowa i mogłam się pochwalić męzowiu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-25 13:58 pycha!
Bardzo pyszna zupka! Dziekuje za przepis!
Moj maz byl zachwycony.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-03 23:17 coala
zupa dobra polecam ale z komentarzy myslalam ze jest pyszniejsza



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-14 14:34 pomidorowa
mam takie pytanie jaka śmietana jest najlepsza do tej zupy?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-12-14 15:20 pomidorowa
najlepsza śmietana to taka która się nie waży u?miech proponuje Piątnica do zupy 18% lub Łaciata 12% w kartonie (chociaż ta osobiście jak dla mnie jest za słodka), te śmietany się raczej nie ważą



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-19 16:20 Tytul
Czy za drugim razem należy wlać taką samą ilość wody, tzn tylko tyle, żeby się mięso pokryło?



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-19 18:41 zupa pomidorowa
za drugim razem wlewamy mniej więcej tyle wody ile chcemy mieć zupy a więc sporo ponad poziom mięsa u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-04 17:14 Tytul
Mam pytanie,czy pomidory z puszki dodać razem z zalewą czy bez?



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-05 7:07 zupa pomidorowa
pomidory dodajemy zawsze razem z zalewą ! do każdej potrawy



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-13 15:16 Cud, miód, fantazja ABSOLU
Musze przyznać, że podchodziłam z dużą rezerwą do tego przepisu...ale czegoś tak kapitalnego to ja w życiu nie jadłam!! Rzekłabym, że spełnił sie mój sen o prawdziwej pomidorówce!!
Ogromne brawa i fanfary dla autorki za tak fantastyczny przepis, osobiście najeść się nie mogę i wiem, że od dziś to jest mój smak. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-21 15:42 Rosół z sokiem.
Zupa bardzo smaczna, nie da się zaprzeczyć. Jednak dokładnie to samo uzyskuję dolewając do rosołu sok pomidorowy (nie koncentrat). Mam więc dwie różne zupy na dwa dni, a tutaj tylko jedną ?art

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-01-21 19:04 zupa
tak się składa, że dla wielu wielu zup bazą wyjściową jest rosół. Żadna to więc rewelacja u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-26 22:30 Tytul
Nie wiem jak może smakować zupa pomidorowa bez cukru do smaku?



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-27 7:37 zupa pomidorowa
normalnie, jak widać po komentarzach. To, że coś smakuje Tobie nie oznacza, że innym też będzie. Osobiście wolę zupę bez dodatku cukru choć wiem, że inni dodają dla przełamania smaku



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-28 14:22 Ocena 10/10
Przepis super, bardzo smaczna zupa, cały smak to chyba nadaje lubczyku?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-30 20:09 Rosół odp
Nie pisałam,że robienie pomidorówki z rosołu jest jakąś rewelacją i mistrzostwem swiata. Dodaję do tak przyrządzonej zupy sporo bazylii i już na talerzu dosypuję ser żółty i więcej czosnku. Mam w ten sposób urozmaiconą wersję popularnej pomidorówki powstałej z rosołu.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-01 14:52 Rewelacja
Rewelacja - smakuje jak na dworcu w Szczecin-Dąbiu za komuny. Tylko ryż należy ugotowac przed wrzuceniem przecieru - pamiętajcie.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-09 16:09 Tytul
Właśnie gotuję pierwszą zupę w wieku 26 lat...zobaczymy co z tego wyjdzie. Żona wróci to oceni. Ostatnio przez przypadek zrobiła pomidorową z ketchupu pudliszki u?miech więc mam dużo szansę że moja zupa przebije jej "ketchupową"



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-20 17:07 Tytul
Przepis niestety niedokładny, ale po przeczytaniu kilkunastu komentarzy da się zrozumieć w czym rzecz. Nagle ni stąd ni zowąd pojawia się w zupie por do wyciągniecia u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-20 17:33 zupa pomidorowa
no to to już zakrawa raczej na czepialstwo - por jest w składnikach, później pisze, że dodajemy warzywa, raczej nie trudno domyślić się, że dodajemy też pora (bo to też jakby nie patrzeć warzywo) - no ale wiadomo nie każdy jest domyślny ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-22 19:02 Tytul
Po ugotowaniu wsztstkie warzywa na sito przetrzeć i dodać do wywaru i rto jest dopiero pychotra



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-23 20:10 Tytul
dokladnie! warzywka zamiast do kosza blenderem zmiksowac(no, moze faktycznie bez pora)i do zupki dodac- powstanie pyszny krem u?miech a co do wywaru, to tez lepiej zostawic ten oryginalny z mieska bo wylewajac pierwszy wywar-wyrzucamy caly smak! szumy zbierajace sie poczas gotwania mozna po prostu zebrac i przelac wywar przes sitko.Pozostanie klarowny. Troszke wiecej pracy ale polecam u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-23 20:19 zupa pomidorowa
sprostowanie, żeby nie było nie jasności: w przepisie nie ma żeby wyrzucić wszystkie warzywa a jedynie cebulę, a jesli chodzi o zlewanie wody to jeśli zrobi się to natychmiast po zagotowaniu to nie utracimy tego co cenne z mięska u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-26 0:30 orówkęheh
mój kolega robi wyśmienitą pomidorówkę,tzn dodaje do niej karmelu!jeszcze lepszej nie jadłem.nawet moja babcia się kryje a jest mistrzynią



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-13 11:43 ???
Jaka ilością wody należy zalać mięso? Proszę o informację gdyż jestem laikiem u?miech

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-03-13 12:09 zupa pomidorowa
taką ilością aby przykryć mięso - ma znaleźć się w całości pod wodą awięc ilośc zależy od tego jak duży (szeroki) mamy garnek u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-14 15:28 Tytul
Zrobiłam jak w przepisie, ale dałam zeberka i jest pyszna. Czekam na męża i jego reakcjęu?miech Dziękuje za przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-19 13:07 Tytul
Czy mam rozumieć, że niezależnie od ilości wody ilość składników się nie zmienia?
Są pytania o ilość wody ale odpowiedź w stylu "żeby zakryła mięso" jest, no, mało precyzyjna. To może być 1 litr i 5 litrów a do tego niezmiennie mały słoiczek przecieru (koncentratu?). Z góry dziękuję za odpowiedź.

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-03-19 13:28 zupa pomidorowa
nie zrozumiałysmy się, sądziłam, ze pytasz o ilośc wody, którą po zagotowaniu zlewamy u?miech

Podane proporcje dotyczą około 3 litrów wody, czyli zalewamy mięso 3 litrami (około) wody a gdy wyparuje w trakcie gotowania uzupełniamy ją.



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-21 23:10 Tytul
Zupa przepysznau?miech Bardzo dobry przepisu?miech nawet nie majac pomidorow z puszki to wiecej koncetratu i przepyszna?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-11 11:16 śmietana
czy ta śmietana ma byc słodka czy kwaśna? i jak dużo jej dodać?



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-11 11:48 zupa pomidorowa
gęsta, kwasna smietana 18%, na cały garnek kilka łyżek na talerz wystarczy łyżeczka, to już zalezy od smaku i wiadomo lepiej nie przesadzać bo zupa ma być kwaśna u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-06 11:21 Nie można zaznaczyc tekstu
Przepis świetny, jednak irytuje mnie że nie mogę go zaznaczyć i wydrukować. Byłby stałym punktem programu, a tak...nie chce mi się ciągle wchodzić na internet i sprawdzać. Udostępnijcie proszę możliwość zaznaczenia tekstu na stronie. Pozdrowienia.

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-05-06 11:35 drukowanie przepisów
Aby wydrukować przepis nie trzeba go zaznaczać, wystarczy kliknąć ikonkę drukarki. Natomiast umożliwienie zaznaczania tekstu prowadzi do kopiowania przepisu (i dodawaniu go na inne strony w niezmienionej treści), na co nie wyrażamy zgody.



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-08 14:06 Tytul
Pyszna zupka, a do tego moja pierwsza w życiu, którą ugotowałam. Dziekuję za przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2012-06-03 16:47 pytanie
Na jaką ilość wody? ok 2l jak na 4 porcje?



Przepisów
Od
Dodano 2012-06-03 17:45 zupa pomidorowa
zawsze robię z około 2 litrów wody, na 4 osoby spokojnie wystarczy.



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-13 14:09 agata_17@op.pl
Też zawsze gotuję mięso dwa razy u?miech nie cierpię tych pływających farfocli ?art no i zupka jest klarowna...dlatego spodobał mi się przepis i na pewno go wypróbuję. Pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-07 23:09 Rabarbarka
Zupa jest przepyszna. Oprócz ogórkowej na stałe zagościła w moim menu. Cała rodzina je uwielbia.



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-30 19:28 Pychotka :)
Moja pierwsza zupa i wyszła "jak u mamy". Bardzo dobry przepis!



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-15 14:42 Tytul
Pierwszy raz robiłam zupę i wyszła naprawdę pyszna! Dodałam tylko łużeczkę cukru , bo lubię taką słodko-kwaśną u?miech))



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-09 12:16 śmietana do zupy - śmierć
Nie wolno gotować śmietany ani jej podgrzewać chyb że ktoś ma w planach przeszczep wątroby. Dużo zdrowsze jest używanie jogurtu naturalnego gdy zupa jest już na talerzu, polecam jogur naturalny z zotta.



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-09 14:16 Tytul
no cóż taką pomidorową to ugotuje każdy, ja robie inaczej u mnie nic się nie marnuje wszystko miksuję i zjadamy warzywka, które mam z działkiu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-29 8:06 Tytul
A ja robie pomidorowke z ziemniakami, taką jak moja Babciau?miech pychotkau?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz