Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa serowa

Czas 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 szklanki rosołu
pół szklanki mleka
2 serki topione gouda (kostka)
pół szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz
grzanki z jednej bułki lub groszek ptysiowy
łyżka masła (do zrumienienia grzanek)

Zupa serowa - sposób wykonania:

Pyszna pikantna i bardzo gęsta zupa serowa.
Bulion gotujemy z mlekiem dodajemy serki topione i mieszamy aż się rozpuści. Gdy zupa zrobi się gęsta i zawiesista, przyprawiamy ją. Następnie zestawimy ją i dodajemy wino, mieszamy. Zupę podajemy w miseczkach, posypaną grzankami zrumienionymi na maśle lub groszkiem ptysiowym, możemy też posypać ją zieleniną :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 16-09-10| komentarz [1]



1 komentarzy


Tytul
2012-02-29 12:57

wyszła przepyszna...co prawda dodałam trzy serki a nie dwa. ale jest rewelacyjna!

Dodaj komentarz