Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa szczawiowa

Czas 30 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

włoszczyzna (marchewka, pietruszka, niewielki kawałek selera)
6 ziemniaków
1 słoik przecieru szczawiowego lub spory pęczek świeżego szczawiu drobno posiekanego (bez ogonków)
śmietana 18%
4 jajka
2 kostki rosołowe

Zupa szczawiowa - sposób wykonania:

Do gotującej wody wrzucamy startą włoszczyznę,później ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą już miękkie wrzucamy słoik szczawiu a następnie kostki rosołowe. Jak chwile się pogotuję zaprawiamy zupę śmietaną i doprawiamy jeszcze do smaku solą. Na koniec dodajemy jajka ugotowane na twardo i pokrojone na 4 części.


Prześlij przepis

| 10-12-10 | Czytano: 78358 razy | komentarzy [0]
Zupa szczawiowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa szczawiowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa szczawiowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje