Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa szpinakowa - składniki:

2 litry bulionu z przepisu Przepis na bulion
2 łyżki masła
2 duże garście liści szpinaku (bez ogonków)
2 ząbki czosnku
szklanka śmietany 18%
łyżka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
posiekana pietruszka
grzanki

Zupa szpinakowa - sposób wykonania:

Bardzo prosty i smaczny przepis na zupę szpinakową. W wersji szybkiej dopuszczam przyrządzenie bulionu z kostki rosołowej u?miech.
Liście szpinaku zalewamy gorącą wodą i odcedzamy. Czosnek siekamy drobno, siekamy też liście szpinaku. Masło rozgrzewamy na patelni, wrzucamy czosnek i szpinak, lekko dusimy tak aby odparował nadmiar wody.
Bulion podgrzewamy a gdy zawrze dodajemy podduszony szpinak. Do śmietany dodajemy mąkę, mieszamy po czym przelewamy do zupy energicznie mieszając. Zupę trzymamy na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut, na koniec doprawiamy do smaku wg uznania. Podajemy posypaną zieleniną i grzankami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2014-03-27 20:45 Tytul
Bardzo fajna strona
ja robię taką zupę szpinakową

Pozdrawiam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz