Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa z botwiny - składniki:

1 pęczek botwinki
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
1 litr rosołu (wywar ze skrzydełka lub gotowy z kostki)
4 łyżki koncentratu z barszczu (można bez)
pół szklanki śmietany do zupy
sól, pieprz
sok z cytryny
koperek
łyżka masła

Zupa z botwiny - sposób wykonania:

Pyszny i sprawdzony przepis na zupę botwinkę.
Botwinkę przygotowujemy wyłącznie ze świeżych buraków, kroimy zarówno ich liście jak i niewielki jeszcze korzeń (liście kroimy podobnie jak szczypior a buraczki cienko obieramy i kroimy w kostkę, najpierw oczywiście dokładnie myjemy).
Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, kroimy w drobną kostkę. Masło rozgrzewamy na patelni, szklimy przygotowane warzywa. Rosół gotujemy, gdy zawrze dodajemy zeszklone warzywa i 5 minut. Po upływie tego czasu dodajemy botwinę, gotujemy kolejne 15 minut. Sprawdzamy czy warzywa są miękkie, jeśli tak doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy barszcz, w razie potrzeby dodajemy sok z cytryny (dla przełamania smaku możemy dodać tez szczyptę cukru).
Do kubka odlewamy pół szklanki barszczu, dodajemy śmietanę ( w temperaturze pokojowej), mieszamy wlewamy do zupy.
Botwinę podajemy na ciepło, posypaną posiekanym koperkiem. Świetnie pasuje do młodych ziemniaków posypanych zrumienioną cebulką.
Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz