Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa z dyni - składniki:

1 kg dyni bez skóry i miąższu (twarda część)
3 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
3 szklanki wywaru jarzynowego lub z kurczaka
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
sól
pieprz

Zupa z dyni - sposób wykonania:

Pyszny krem z dyni autorstwa Ewy Wachowicz niezmiernie przypadł mi do gustu.
Zupa jest smaczna i bardzo sycąca, jak każdy krem przygotowany z warzyw.
Jeśli zamiast śmietany użyjemy innego mniej kalorycznego zabielacza (np. mleko 0,5%) krem mogą również spożywać osoby będące na diecie.

Dynię kroimy w kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na odrobinie tłuszczu, gdy cebula się zeszkli dodajemy do niej bardzo drobno pokrojony czosnek, całość chwilkę dusimy, po czym dodajemy do zupy.
Zupę gotujemy pół godziny, po czym miksujemy na gładką masę.
Do zupy wlewamy zahartowaną śmietanę (do śmietany znajdującej się w kubku wlewamy trochę kremu po czym dodajemy to do całości).
Zupę doprawiamy solą, pieprzem i koniecznie gałką.
Gorący krem podajemy posypany przyprażonymi na patelni pestkami dyni lub z grzankami.
PS. zdjęcie robione telefonem dlatego jakość średnia
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz