Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa ze świeżych grzybów leśnych

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 szklanka posiekanych świeżych grzybów leśnych (same kapelusze)
1 cebula
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka śmietany
sól, pieprz,
pół szklanki mleka

Zupa ze świeżych grzybów leśnych - sposób wykonania:

Cebulę obieramy kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy grzyby i smażymy kilka minut dokładnie mieszając.
Następnie wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy aż grzyby będą miękkie, przyprawiamy. Mąkę rozprowadzamy w mleku, dodajemy do grzybów i chwilkę gotujemy - około 3 minut.
Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i ewentualnie doprawiamy.
Najlepiej smakuje podana z makaronem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 19-09-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz