Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Żurek Śląski

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 litry wody
0,5 litra żurku
2x kiełbasa śląska lub zwyczajna
2x cebula
0,5 kg ziemniaków
łyżeczka majeranku
2 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, magi
jajka

Żurek Śląski - sposób wykonania:

Kiełbasę pokroić w kostkę. Wodę zagotować. Do zagotowanej wody wlać żurek (jeśli chcemy kwaśniejszy to więcej). Jak żurek się zagotuje, wsypać pokrojona w plasterki i obsmażona kiełbasę. Dodać do żurku zmiażdżony czosnek. Doprawić majerankiem, sola i magi. Gotować jeszcze przez 5 min.
Cebulę pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na patelni. Kartofle ugotować. Ugotowane kartofle wygnieść z cebulka i odrobina masełka.
Na talerz wyłożyć kartofle, jajko i zalać żurkiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 20-05-08| Czytano: 14740 razy |komentarz [0]
Żurek Śląski komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz