Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Żurek z jajkiem i maślanką

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

20 dkg boczku wędzonego
2 długie kiełbasy
2 średnie cebule
1 marchewka
5 średnich ziemniaków
majeranek
vegeta
maślanka (najlepiej Mrągowska)
ziele angielskie
liść laurowy
4 jajka

Żurek z jajkiem i maślanką - sposób wykonania:

Wlać wody do garnka wrzucić ziele angielskie 3 sztuki i 1 duży liść laurowy i łyżeczkę vegety. Na patelni podsmażyć w drobną kostkę pokrojony boczek,pokrojoną kiełbasę i cebule po przesmażeniu wrzucić do garnka z zupą. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce dodać do zupy. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę i również dodać do zupy. Jak ziemniaki będą miękkie to zestawić garnek z ognia i wlać ok 3/4 opakowania schłodzonej maślanki cały czas mieszając. Dodać majeranek,doprawić solą i pieprzem do smaku i do każdego talerza wkroić jedno ugotowane na twardo jajko. Zupka jest pyszna i szybka w wykonaniu.Smacznego
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 21-02-11| Czytano: 9355 razy |komentarz [0]
Żurek z jajkiem i maślanką komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz