Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Babeczki krówkowe
Składniki:
Na ciasto:
200 g
mąki,
100 g zimnego masła,
3 łyżki cukru pudru,
1 żółtko,
1 łyżka śmietany.
Na
nadzienie:
słoik masy krówkowej,
150 g solonych orzeszków ziemnych.
Babeczki krówkowe - sposób wykonania:
Wszystkie składniki ciasta
wrzucamy do miski, siekamy nożem i szybko zagniatamy. Formujemy kulę i na około 30 minut wstawiamy ją do
lodówki.
Foremki do babeczek smarujemy masłem. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 0,5
cm, po czym wylepiamy nim foremki. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.
Pieczemy przez około 20 minut, aż się lekko zezłocą.
Po wystudzeniu wyjmujemy z foremek, napełniamy
masą krówkową (około 1,5 łyżki na 1 babeczkę) i posypujemy z wierzchu orzeszkami.
Prześlij przepis ~Gosc | 20-05-08 | Czytano: 15602 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Babeczki krówkowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują