Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Babka czekoladowa
Składniki:
1 gorzka czekolada
5 jajek
pół szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru pudru
1/5 margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
polewa czekoladowa
Babka czekoladowa - sposób wykonania:
Rozpuścić czekoladę. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka razem z margaryną, cukrem pudrem i przestudzoną czekoladą utrzeć mikserem na jednolitą masę. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ubić białka ze szczyptą soli na pianę, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać (można mikserem). Piec w tem 190st.C około 50 min. Babka zawsze wychodzi. Smacznego
:)
Prześlij przepis ~Gosc | 12-05-08 | Czytano: 16187 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Babka czekoladowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują