Strona główna >> Desery >> Ciasta

Babka puchowa

Czas 45 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

6 jajek
2 szklanki cukru pudru
1 margaryna
5 łyżek wody przegotowanej lub mineralnej
1 cytryna(sok)lub 2 łyżki octu
6 łyżek oleju
6 łyżek mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
rodzynki

Babka puchowa - sposób wykonania:

Pianę ubić z 1 szklanką cukru na sztywno. Po kolei dodając składniki jak zapisane. Jedynie stopić wcześniej margarynę aby była chłodna, na koniec posypać rodzynki i delikatnie wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej tortownicy i piec od 15 do 20min. SMACZNEGO


Prześlij przepis

~Gosc | 24-04-11 | Czytano: 20794 razy | komentarzy [0]
Babka puchowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Babka puchowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Babka puchowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje