Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Babka puchowa
Czas 45 minut
Porcji 12
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
6 jajek
2 szklanki cukru pudru
1 margaryna
5 łyżek wody przegotowanej lub mineralnej
1 cytryna(sok)lub 2 łyżki octu
6 łyżek oleju
6 łyżek mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
rodzynki
Babka puchowa - sposób wykonania:
Pianę ubić z 1 szklanką cukru na sztywno. Po kolei dodając składniki jak zapisane. Jedynie stopić wcześniej margarynę aby była chłodna, na koniec posypać rodzynki i delikatnie wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej tortownicy i piec od 15 do 20min. SMACZNEGO
Prześlij przepis ~Gosc | 24-04-11 | Czytano: 20794 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Babka puchowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują