Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Babka trójniak
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność Koszt: Składniki:
pół kostki masła,
8 łyżek cukru pudru,
jajko, żółtko,
1 szk mąki,
3-4 łyżki mleka,
5 dag kakao,
3 łyżki maku,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
aromat migdałowy,
tłuszcz i bułka do formy
Babka trójniak - sposób wykonania:
Masło, cukier puder, żółtko i jajko zmiksować. Dodać mąkę, aromat, proszek do pieczenia i mleko.
Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao rozpuszczone w łyżce gorącej wody, do drugiej mak.
Do przygotowanej formy wykładamy jasną część, potem makową a na koniec kakaową. Pieczemy 45 min w temperaturze 160-180 stopni C.
Babkę polukrować i posypać wiórkami kokosowymi.
Prześlij przepis ~Gosc | 07-05-12 | Czytano: 8336 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Babka trójniak prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują