Strona główna >> Desery >> Ciasta

Bajaderka jak z cukierni

Czas 25 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg okruchów z ciasta
2 łyżki masła
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
półtorej szklanki mleka
aromat rumowy
3 łyżki cukru (czubate)
bakalie (orzechy, rodzynki lub inne ulubione)
wiórki kokosowe
polewa czekoladowa

Bajaderka jak z cukierni - sposób wykonania:

W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i pomału wlewać mleko (mały ogień i wciąż trzeba mieszać aby zapobiec przypaleniu).

Zagotować i zestawić z ognia, dodać kawę, cukier i aromat - całość zmiksować, pokruszone ciasto wymieszać z bakaliami, dodać do mleka, starannie wymieszać.

Z masy formować kulki, kulki dowolnie - obtoczyć w wiórkach kokosowych lub polać polewą czekoladową.


Prześlij przepis

mewa80 | 17-06-10 | Czytano: 11308 razy | komentarzy [0]
Bajaderka jak z cukierni komentarz



Opinie i komentarze na temat Bajaderka jak z cukierni kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Bajaderka jak z cukierni prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje