Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Bajaderka jak z cukierni
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
pół kg okruchów z ciasta
2 łyżki masła
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
półtorej szklanki mleka
aromat rumowy
3 łyżki cukru (czubate)
bakalie (orzechy, rodzynki lub inne ulubione)
wiórki kokosowe
polewa czekoladowa
Bajaderka jak z cukierni - sposób wykonania:
W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i pomału wlewać mleko (mały ogień i wciąż trzeba mieszać aby zapobiec przypaleniu).
Zagotować i zestawić z ognia, dodać kawę, cukier i aromat - całość zmiksować, pokruszone ciasto wymieszać z bakaliami, dodać do mleka, starannie wymieszać.
Z masy formować kulki, kulki dowolnie - obtoczyć w wiórkach kokosowych lub polać polewą czekoladową.
Prześlij przepis mewa80 | 17-06-10 | Czytano: 11672 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Bajaderka jak z cukierni prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują