Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Afryka Bananowe Placki
Składniki:
4-5 w pełni dojrzałe banany
2 łyżki cukru
120 g maki
1 łyżka wody
szczypta soli
olej do głębokiego smażenia
Bananowe Placki - sposób wykonania:
Banany obrać ze skóry, utrzeć w dużej misce na gładką masę, dodać cukier, wymieszać. Wsypać mąkę, dodać sól, dokładnie wymieszać. Wlać łyżkę wody, by powstało płynne, acz gęste ciasto. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć placki na złoty kolor przez 3 minuty. W połowie smażenia placki trzeba delikatnie przewrócić, by były rumiane z obu stron. Usmażone placki układać na talerze piętrowo. Podawać na ciepło.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 25649 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Bananowe Placki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują