Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Banany z rumem

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 banany
rum do polania

Banany z rumem - sposób wykonania:

Banany pieczemy na grillu całe w mundurkach do czasu aż któraś ze stron skórki pęknie. To znak że danie jest gotowe. Banany powinny być całe oczernione - wyglądają jak pieczona na grillu kaszanka.
W miejscu pęknięcia rozcinamy nożem i polewamy owoc rumem nie zdejmujemy skórki - będzie czymś na wzór naturalnej miseczki zapobiegającej wylaniu się rumu. Spożywamy na gorąco.


Prześlij przepis

Kamiś | 12-08-08 | Czytano: 6799 razy | komentarzy [1]
Banany z rumem komentarz



Opinie i komentarze na temat Banany z rumem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Banany z rumem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
cukier i cynamon
2011-10-11 11:37

Ja proponuje dodać jeszcze do rozciętego banana cukru z cynamonem w proporcjach 3/1 Wtedy to dopiero jest szaleństwo :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje