Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Baranina Baranina duszona z bakłażanami
Czas 40 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
Składniki:
- 500g bakłażanów
- sól, pieprz
- ząbek czosnku
- 750g baraniny
- 2 pomidory
- 1 litr bulionu
Baranina duszona z bakłażanami - sposób wykonania:
Bakłażany umyć, osuszyć, odciąć końce, pokroić w plastry, posolić, odstawić na 30 minut. Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Bakłażany osuszyć na bibule.
Olej i masło rozgrzać na patelni, plastry bakłażanów obsmażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć, osączyć z tłuszczu na papierze.
Mięso obsmażyć na tym samym tłuszczu, przełożyć do rondla. Cebule i czosnek podsmażyć na złoto, razem z pomidorami dodać do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem, wlać bulion, dusi pod przykryciem 30 minut.
Dołożyć bakłażany, dusić jeszcze przez 30 minut.
1 porcja 432 kalorie.
Prześlij przepis ~Gosc | 11-06-08 | Czytano: 23632 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Baranina duszona z bakłażanami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują