Strona główna >> Desery >> Gofry

Belgijskie gofry z Liege

Czas 20 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

12 dag gęstej śmietany tortowej
6 jajek
25 dag mąki
25 dag masła
10 dag cukru pudru
pół łyżeczki soli
paczka cukru waniliowego

Belgijskie gofry z Liege - sposób wykonania:

Ucieramy masło mikserem na puszysty krem. Kolejno ubijamy jajka, dodajemy do masła na przemian z przesianą mąką.
Łączymy wszystko ze śmietaną tortową, solimy i dokładnie mieszamy. Z powstałego ciasta pieczemy gofry w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy.
Gotowe, gorące gofry posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego :-)


Prześlij przepis

Kamiś | 01-06-08 | Czytano: 54323 razy | komentarzy [0]
Belgijskie gofry z Liege komentarz



Opinie i komentarze na temat Belgijskie gofry z Liege kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Belgijskie gofry z Liege prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje