Świetne są te gofry. Palce lizać, cała rodzinka zajadała
się nimi.
super gofry XD smaczne
czy oby dobre zobaczę.
co ty tam dajesz fuuuuuuuuuuu
wszystko OK ale dlaczego te gofry z opiekacza
są jak naleśniki a nie puszyste ???
Bo opiekacz ma za małą moc. Musi być gofrownica.
wyszły do bani:(((((co to za przepisy!!!!
To są pyszne gofry ,ale nie Liege.Brakuje drożdzy i cukru perlistego.Pozdrawiam
Gofry z Liege są z ciasta drożdzowego, NIGDY nie podaje się ich z lodami, smietana czy owocami. !!!!!!!!!!!!!
1 kg mąki, 50 gr świeżych drożdży, 0,5l mleka cieplego, 1 jajko, 400 gr masła, 10 gr soli, 400 gr "pereł" cukrowych.
Wymieszać wszystkie składniki, oprócz cukru, odstawić do wyrośnięcia, kiedy zacznie fermentowac po 10 minutach dorzucić cukrowe perły, i łyzką formować placuszki po 80 gr.kazdy, kiedy znów "urosną" piec w gofrownicy.
9 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Belgijskie gofry z Liege prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują