Strona główna >>
Desery >>
Gofry Belgijskie gofry z Liege
Czas 20 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
12 dag gęstej śmietany tortowej
6 jajek
25 dag mąki
25 dag masła
10 dag cukru pudru
pół łyżeczki soli
paczka cukru waniliowego
Belgijskie gofry z Liege - sposób wykonania:
Ucieramy masło mikserem na puszysty krem. Kolejno ubijamy jajka, dodajemy do masła na przemian z przesianą mąką.
Łączymy wszystko ze śmietaną tortową, solimy i dokładnie mieszamy. Z powstałego ciasta pieczemy gofry w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy.
Gotowe, gorące gofry posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego :-)
Prześlij przepis Kamiś | 01-06-08 | Czytano: 54454 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Belgijskie gofry z Liege prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują