Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Biszkopt Dukana

Czas 40 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 3 jajka
- 6 łyżek stołowych słodziku w proszku
- 1 łyżka stołowa aromatu waniliowego bez tłuszczu
- 7 łyżek stołowych skrobi kukurydzianej (ewentualnie mąki)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt Dukana - sposób wykonania:

Biszkopt możemy zrobić również z galaretką, w tym celu bierzemy pół litra napoju słodzonego słodzikiem (np. cola light lub napój linessa), 3 czubate łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 2 łyżkach wody i dodajemy do napoju, mieszamy. Gdy galaretka zaczyna tężeć możemy ją wylać na biszkopt (napój można troszkę dosłodzić słodzikiem - ja daję go tak an czubku łyżeczki).

Żółtka ucieramy ze słodzikiem, dodajemy aromat waniliowy, gdy konsystencja jest kremowa dodajemy skrobie kukurydziana i proszek do pieczenia, na koniec całość delikatnie mieszamy z ubitymi białkami.
Biszkopt wylewamy na formę wyłożona papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około 40 minut.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 14-09-10 | Czytano: 30912 razy | komentarzy [4]
Biszkopt Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Biszkopt Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

4 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Biszkopt Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-02-27 15:11

Chcialam powiedziec ze nie da rady tych zoltek utzrec z maka bo sie robia grudy...

Autor
biszkopt Dukana
2011-02-27 15:23

nawet za pomocą miksera? skoro tak radzę dodać jogurtu naturalnego - tyle aż masa pięknie się połączy.

Autor
Ciacho moje ciacho daj sie
2011-05-04 14:47

robię właśnie to ciacho potwierdzam ze żółtek nie da się utrzeć ja dodałam troszkę przyprawy do piernika mam nadzieje ze mi nie zrobi się podeszwa :-)
Fajna stronka przepisy w większości udane.

Autor
Marti
2012-06-10 16:43

Ja dodałam tylko 3 łyżki skrobi i było wystarczająco. Grudki się nie zrobiły. Tylko wyszła mała keksówka. Biszkopt bardzo smaczny

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje