Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Brukiew po mazursku
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 3/4 kg brukwi
- 1/2 kg ziemniaków
- szklanka mleka
- 50 gram słoniny
- zielenina i przyprawy do smaku
Brukiew po mazursku - sposób wykonania:
Brukiew kroimy w równe kostki i zalewamy wrzącą wodą. Dodajemy sól i cukier. Do wpół ugotowanej brukwi wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy razem do miękkości. Pod koniec gotowania wlewamy mleko.
Miękkie warzywa tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków, polewamy wytopioną słoniną ze skwarkami i posypujemy posiekaną zieleniną.
Prześlij przepis Kamiś | 01-08-10 | Czytano: 6936 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Brukiew po mazursku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują