Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Brzoskwinie w przecierze jabłkowym

Składniki:

50 dag brzoskwiń
1 kg kwaśnych jabłek
cukier

Brzoskwinie w przecierze jabłkowym - sposób wykonania:

Brzoskwinie sparzamy i obieramy ze skórki, przekrajemy, usuwamy pestki, jabłka kroimy, pozbawiamy gniazd nasiennych, rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody, przecieramy przez sito i słodzimy stopniowo tak aby uzyskać pożądany przez siebie stopień słodkości. Mieszamy je z brzoskwiniami i przekładamy do słoików półlitrowych, pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 3673 razy | komentarzy [0]
Brzoskwinie w przecierze jabłkowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Brzoskwinie w przecierze jabłkowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Brzoskwinie w przecierze jabłkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje