Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Brzoskwinie w przecierze jabłkowym
Składniki:
50 dag brzoskwiń
1 kg kwaśnych jabłek
cukier
Brzoskwinie w przecierze jabłkowym - sposób wykonania:
Brzoskwinie sparzamy i obieramy ze skórki, przekrajemy, usuwamy pestki, jabłka kroimy, pozbawiamy gniazd nasiennych, rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody, przecieramy przez sito i słodzimy stopniowo tak aby uzyskać pożądany przez siebie stopień słodkości. Mieszamy je z brzoskwiniami i przekładamy do słoików półlitrowych, pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 4151 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Brzoskwinie w przecierze jabłkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują