Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Budyń kokosowy
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
puszka mleczka kokosowego 400 ml
3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej
pół szklanki mleka lub wody
3 łyżeczki cukru
wiórki kokosowe
Budyń kokosowy - sposób wykonania:
Pyszny, intensywnie kokosowy przepis Ewy Wachowicz na budyń kokosowy własnej roboty.
Mleko wkładamy (początkowo ma konsystencję stałą) do garnka i wstawiamy na mały ogień. W mleku rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną, gdy mleczko kokosowe zawrze, zdejmujemy je z ognia i cienkim strumieniem wlewamy rozprowadzoną mąkę (przed wlaniem jeszcze pomieszać), budyń energicznie mieszamy i wstawiamy jeszcze na ogień, gotujemy minutkę mieszając aby nie przywarł.
Po zdjęciu z ognia rozlewamy do salaterek i posypujemy wiórkami.
Budyń jest przepyszny:)
Prześlij przepis ~Gosc | 26-10-10 | Czytano: 14126 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Budyń kokosowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują