Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Budyń kokosowy

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

puszka mleczka kokosowego 400 ml
3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej
pół szklanki mleka lub wody
3 łyżeczki cukru
wiórki kokosowe

Budyń kokosowy - sposób wykonania:

Pyszny, intensywnie kokosowy przepis Ewy Wachowicz na budyń kokosowy własnej roboty.
Mleko wkładamy (początkowo ma konsystencję stałą) do garnka i wstawiamy na mały ogień. W mleku rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną, gdy mleczko kokosowe zawrze, zdejmujemy je z ognia i cienkim strumieniem wlewamy rozprowadzoną mąkę (przed wlaniem jeszcze pomieszać), budyń energicznie mieszamy i wstawiamy jeszcze na ogień, gotujemy minutkę mieszając aby nie przywarł.
Po zdjęciu z ognia rozlewamy do salaterek i posypujemy wiórkami.
Budyń jest przepyszny:)


Prześlij przepis

~Gosc | 26-10-10 | Czytano: 14274 razy | komentarzy [1]
Budyń kokosowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Budyń kokosowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Budyń kokosowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2010-10-27 20:12

Ten budyń Ewy Wachowicz jest rewelacyjny. Zrobiłam przed chwilą swoim bobaskom :-) mówią, że lepszego nie jadły.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje