Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Budyniowiec
Czas 35 minut
Porcji 14
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mąki ziemniaczanej
4 jajka
2 budynie
2 jabłka
1 cukier waniliowy
2 łyże4czki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny 250 g
1 szkl. cukru pudru
1 l mleka
Budyniowiec - sposób wykonania:
Utrzeć margarynę z cukrem pudrem, następnie dodać żółtka. Kolejno dodawać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na koniec dać ubitą pianę z białek.
Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na to dać pokrojone w plasterki jabłka, potem wylać wcześniej ugotowany budyń, ale gorący i nałożyć drugą część ciasta.
Piec 50 min. w 180 st. C.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-08-11 | Czytano: 47313 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Budyniowiec prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują