dlaczego te bułeczki mozna jesc dopiero w drugiej fazie? przeciez otreby i chudy bialy serek je sie od poczatku. Otrąb 3 łyzki wiec jedna lub dwie bułki w zaleznosci od wielkosci bułek. Czy ktos mi to wyjasni?
oczywiście, że można je jeść od początku diety, pamiętając by nie przekroczyć dziennej dawki 3 łyżek otrąb
cz one wyrastają tak jak na zdięciu?
tak, po prostu te na zdjęciu są zrobione z większej proporcji.
Niemniej trzeba się liczyć z tym, że ciasto na otrębach nigdy nie wyrośnie nam tak jak to na mące pszennej.
Czy można ten serek zastąpić jakimś innym czy musi być ten ?
może być inny, jakikolwiek byleby o zaniżonej zawartości tłuszczu - np. serek homogenizowany Pilos lub jogurt bałkański (chudy).
Ok dzięki za szybką odpowiedź ;]
powiem tak - totalna porażka :/ - wyszło mi z tego cos na kształt placków ziemniacznaych ....
coś z tym przepisem jest nie tak. Już drugi raz robie te ala bułeczki i wcale nie wychodzą jak powinny. Ciasto mimo, że jest gęste nie piecze się w ciagu 20min w temp 160 stopni tylko przy 180 około godziny i nadal jest mokre... kurde albo jestem za głupia albo sama nie wiem co :/
Ja ci powiem co jest. Przepisy Dukana maja to do siebie, że nie przypominają normalnych potraw. Mają inne składniki - otręby nie zastąpią Ci mąki i dlatego są gliniaste i mają odmienny smak i wygląd. Coś za coś albo dieta albo podniebienie.
10 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Bułeczki śniadaniowe Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują