Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Buraczki tarte w occie jabłkowym

Czas 60 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 5 kg buraczków
- 5 liści laurowych
- do smaku : ocet jabłkowy lub winny, sól, cukier

Buraczki tarte w occie jabłkowym - sposób wykonania:

Umyte buraczki gotujemy z dodatkiem liścia laurowego, gdy są miękkie odcedzamy i obieramy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do smaku po około 2 łyżki octu, cukru i soli i przekładamy do słoiczków. Pasteryzujemy około 15 minut.
Buraczki przygotowane w ten sposób zimą wykorzystamy o zupy, surówki (po podsmażeniu i dodaniu cebulki, starte na tarce o małych oczkach świetnie nadają się do zrobienia ćwikły z chrzanem).
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 05-08-10 | Czytano: 20736 razy | komentarzy [0]
Buraczki tarte w occie jabłkowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Buraczki tarte w occie jabłkowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Buraczki tarte w occie jabłkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje