Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Buraki z papryką na zimę
Czas 40 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 3 kg buraków
- 1/2 kg papryki
- 1/2 kg cebuli
Zalewa:
- szklanka octu
- szklanka oleju
- szklanka wody
- szklanka cukru
- 2 łyżeczki soli
Buraki z papryką na zimę - sposób wykonania:
Buraki ugotować i starkować na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę lub niewielkie paski. Cebulę należy pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki oprócz buraków poddusić w garnku przez około 7 minut - nie więcej. Połączyć z burakami i wyłączyć gaz.
Tak przyrządzone warzywa wkładamy do słoików z przygotowaną zalewą. Zagotowujemy i zaraz wyłączamy gaz.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 21-07-10 | Czytano: 27196 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Buraki z papryką na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują