Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Burgery w Bułce
Czas 25 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
* Cebula (pokrojona w drobną kostkę)
* ząbek czosnku ( zmiażdżony)
* marchew ( starta)
* fasolka czerwona z puszki gotowa
* olej 2 łyżki
* mąka 2 łyżki
* ser żółty( ok. 10-15 plastrów w zależności od porcji)
* carry 2 łyżeczki ( jeśli nie lubicie smaku carry nie dodawajcie go )
* mięso mielone ( 200g/350g w zależności od wielkości kotletów)
* 5 bułek kajzerek lub 5 bułek do hamburgerów
Burgery w Bułce - sposób wykonania:
Ugnieść fasolkę na miazgę w misce. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać marchewkę, fasolkę, carry i mąkę. Odstawić do stężenia. Mięso mielone usmażyć w formie płaskich kotletów. Gotową i stężoną masę ułożyć na usmażonych kotletach, włoży do piekarnika na 10 min ( 200 stopni C )
Ułożyć po 2 plastry sera na burgerach i znów włożyć do piekarnika, aby ser się stopił, Gotowe burgery włożyć w bułki.
GOTOWE.
Prześlij przepis ~Gosc | 04-08-10 | Czytano: 6584 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Burgery w Bułce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują