Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Cannelloni ze szpinakiem

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 opakowanie cannelloni
1/2 kg mrożonego szpinaku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
20 dag szynki
10 dag boczku
20 dag startego żółtego sera
łyżka masła
olej
ząbek czosnku
sos beszamelowy

Cannelloni ze szpinakiem - sposób wykonania:

Cannelloni gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na maśle szklimy posiekany czosnek, dodajemy szpinak, dusimy z przyprawami (sól, pieprz, gałka). Szynkę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do szpinaku, do całości dodajemy połowę przygotowanego żółtego sera. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy farsz do środka cannelloni, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem beszamelowym i posypujemy pozostałym żółtym serem.
Zapiekamy prze 30 minut w temperaturze około 180 stopni.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 11-05-10 | Czytano: 8096 razy | komentarzy [0]
Cannelloni ze szpinakiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje