Strona główna >>
Dania mączne >>
Makarony Cannelloni ze szpinakiem
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 opakowanie cannelloni
1/2 kg mrożonego szpinaku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
20 dag szynki
10 dag boczku
20 dag startego żółtego sera
łyżka masła
olej
ząbek czosnku
sos beszamelowy
Cannelloni ze szpinakiem - sposób wykonania:
Cannelloni gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na maśle szklimy posiekany czosnek, dodajemy szpinak, dusimy z przyprawami (sól, pieprz, gałka). Szynkę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do szpinaku, do całości dodajemy połowę przygotowanego żółtego sera. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy farsz do środka cannelloni, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem beszamelowym i posypujemy pozostałym żółtym serem.
Zapiekamy prze 30 minut w temperaturze około 180 stopni.
Prześlij przepis ~Gosc | 11-05-10 | Czytano: 9077 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Cannelloni ze szpinakiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują