Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Carpaccio z łososia

Czas 20 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

500 g surowego łososia (filet)
4 łyżki oliwy
2 cytryny
łyżka koperku suszonego
40 g soli
40 g cukru

Carpaccio z łososia - sposób wykonania:

Łososia myjemy, osuszamy, nacieramy solą, cukrem i pieprzem (dokładnie, z każdej strony, najlepiej wymieszać), skrapiamy sokiem z jednej cytryny,wkładamy na 24 godziny do lodówki.
Po upływie tego czasu z ryby usuwamy sól i pieprz, kroimy ją w plastry.Podajemy z cząstkami cytryny, posypaną suszonym koprem. Dla wielbicieli carpaccio ta przystawka na pewno przypadnie do gustu :-)


Prześlij przepis

asieńka | 21-12-10 | Czytano: 19576 razy | komentarzy [3]
Carpaccio z łososia komentarz



Opinie i komentarze na temat Carpaccio z łososia kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Carpaccio z łososia prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Podoba mi się ;))
2011-01-09 23:39

Podoba mi się początek : "Łosia myjemy..." Ale jak tu umyć łosia ??? Przecież nikt nie ma takiej dużej wanny ! :O
Pozdrawiam :)

Autor
Ludzie czytajcie co jest n
2011-01-11 9:18

Łososia a nie łosia - łosiu jeden.

Autor
łoś i łosoś
2011-01-11 10:32

Istotnie był tam pierwotnie łoś zamiast łososia :-)i ktoś słusznie zauważył błąd. Błąd ten został poprawiony, zaś zabawny komentarz wnikliwego obserwatora, o łosiu w wannie pozostał i stąd to całe zamieszanie :-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje