Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Chili con carne
Czas 50 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
pół kg mięsa mielonego (wieprzowe lub wołowe)
2 puszki czerwonej fasoli w zalewie
2 puszki pomidorów krojonych
garść obgotowanej fasolki szparagowej
3 cebule
pół puszki (lub mała) kukurydzy w zalewie
ząbek czosnku
1 czerwona papryka
sól, pieprz, chili, kmin rzymski
Chili con carne - sposób wykonania:
Pyszne danie z rodzaju jednogarnkowych. Łatwe i bardzo syte. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę, najpierw na rozgrzany olej wrzucamy cebulę a po chwili czosnek. Szklimy chwilkę, następnie dodajemy mięso. Dusimy około 20 minut często mieszając. Następnie kolejno dodajemy warzywa : osączoną z zalewy fasolę, fasolkę szparagowa i osączoną kukurydzę. Chwilkę smażymy po czym dodajemy pomidory z puszki i pokrojoną w słupki paprykę. Przyprawiamy do smaku wg uznania solą i pieprzem oraz koniecznie chili i kminkiem. Danie należy jest jeszcze lepsze na drugi dzień, kiedy smaki dobrze się przegryzą.
Prześlij przepis asieńka | 27-01-11 | Czytano: 31014 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Chili con carne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują