Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Chiny Chiński rosół z makaronem
Składniki:
Chiński rosół z makaronem Drukuj E-mail
50 dag mięsa z kurczaka
1 cebula
pęczek zieleniny
8 suszonych grzybów mung
puszka pędów bambusa
1 marchewka
30 g makaronu sojowego
30 g kiełków fasoli mung
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól
sos sojowy
Chiński rosół z makaronem - sposób wykonania:
Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól.
Zieleninę opłukać i posiekać. Przygotowane składniki włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 25875 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Chiński rosół z makaronem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują