Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Afryka Chleb Bananowy z Rodzynkami
Składniki:
1/2 kg bananów
125 g miodu
100g rodzynek
2 jajka
250 g mąki
125 g masła
125 g cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
tłuszcz do smarowania blachy
Chleb Bananowy z Rodzynkami - sposób wykonania:
Banany obrać i zmiksować z miodem oraz jajkami na jednolitą masę. W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Mąkę, cynamon, proszek do pieczenia przesiać i dodawać, razem z rodzynkami, po łyżce do masła z cukrem na zmianę
z masą bananową, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Piec przez ok. 60 minut w 180 st., aż do uzyskania chrupiącej skórki. Ostudzić i podawać.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 21836 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Chleb Bananowy z Rodzynkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują