Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Chłodnik piwny
Czas 30 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 2 jasne piwa
- 40 dag świeżego zwartego sera twarogowego
- 2 łyżki miodu
- 2 żółtka
- 1 goździk
- szczypta cynamonu
Chłodnik piwny - sposób wykonania:
Żółtka utrzeć z miodem. Piwo zagotować z przyprawami i zaciągnąć żółtkami. Podgrzewać, stale mieszając, aż zupa zgęstnieje (nie gotować!), a następnie ostudzić. Ser pokroić w kostkę, rozłożyć do talerzy i zalać zupą.
Prześlij przepis Ania | 11-06-08 | Czytano: 6000 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Chłodnik piwny prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują