Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Chłodnik piwny

Czas 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 jasne piwa
- 40 dag świeżego zwartego sera twarogowego
- 2 łyżki miodu
- 2 żółtka
- 1 goździk
- szczypta cynamonu

Chłodnik piwny - sposób wykonania:

Żółtka utrzeć z miodem. Piwo zagotować z przyprawami i zaciągnąć żółtkami. Podgrzewać, stale mieszając, aż zupa zgęstnieje (nie gotować!), a następnie ostudzić. Ser pokroić w kostkę, rozłożyć do talerzy i zalać zupą.


Poleć przepis znajomemu

Ania | 11-06-08 | Czytano: 4942 razy | komentarzy [0]
Chłodnik piwny komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz