Strona główna >> Desery >> Pączki

Chrusty lane

Składniki:

1,5 szklanki mąki
3 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
pół szklanki mleka
1 łyżka wódki
1 łyżka cukru waniliowego
2 łyżki cukru
olej do smażenia

Chrusty lane - sposób wykonania:

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubijamy na piane. Do żółtek dodajemy mleko i mąkę oraz alkohol. Miksujemy na gładkie ciasto. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.

W szerokim garnku rozgrzewamy olej. Gdy będzie gorący, cienką strużką wlewamy na niego ciasto (za pomocą łyżki lub przez rękaw cukierniczy). Smażymy na rumiano z obu stron. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.



Prześlij przepis

~Gosc | 06-01-2020 | Czytano: 2499 razy | komentarzy [0]
Chrusty lane komentarz



Opinie i komentarze na temat Chrusty lane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Chrusty lane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje