Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Chrzan tarty - domowy

Czas 30 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- korzeń chrzanu
- sok z cytryny
- sól, cukier do smaku

Chrzan tarty - domowy - sposób wykonania:

Korzeń obieramy ze skórki (cieniutko np. za pomocą skrobaka), następnie wrzucamy na godzinę do zimnej wody. Po tym czasie ścieramy na tarce, na bardzo drobnych oczkach. Starty chrzan doprawiamy do smaku sola, cukrem oraz sokiem z cytryny a gdy będzie zbyt suchy dodajemy przegotowaną wodę. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy, przechowujemy w lodówce.

Do gotowego chrzanu możemy również dodać starte na drobnych oczkach ugotowane buraczki wówczas uzyskamy ćwikłę z chrzanem. Proporcje zależą od upodobań :)


Prześlij przepis

~Gosc | 23-03-16 | Czytano: 3354 razy | komentarzy [0]
Chrzan tarty - domowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Chrzan tarty - domowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Chrzan tarty - domowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje