Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Chrzan tarty - domowy
Czas 30 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- korzeń chrzanu
- sok z cytryny
- sól, cukier do smaku
Chrzan tarty - domowy - sposób wykonania:
Korzeń obieramy ze skórki (cieniutko np. za pomocą skrobaka), następnie wrzucamy na godzinę do zimnej wody. Po tym czasie ścieramy na tarce, na bardzo drobnych oczkach. Starty chrzan doprawiamy do smaku sola, cukrem oraz sokiem z cytryny a gdy będzie zbyt suchy dodajemy przegotowaną wodę. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy, przechowujemy w lodówce.
Do gotowego chrzanu możemy również dodać starte na drobnych oczkach ugotowane buraczki wówczas uzyskamy ćwikłę z chrzanem. Proporcje zależą od upodobań :)
Prześlij przepis ~Gosc | 23-03-16 | Czytano: 3354 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Chrzan tarty - domowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują