Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Ciasteczka cantuccini
Czas 45 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
25 g mąki pszennej
pół szklanki cukru pudru
150 g migdałów bez skórki
1 łyżka masła
2 jajka
100 g skórki kandyzowanej
pół łyżeczki proszku do pieczenia (płaska)
jajko do posmarowania
Ciasteczka cantuccini - sposób wykonania:
Przepis na ciasteczka cantuccini czekoladowo bakaliowe z programy Ewa gotuje. Migdały siekamy. Masło siekamy z mąką wymieszaną z proszkiem, dodajemy cukier na koniec wbijamy jajka oraz dodajemy masło. Gdy ciasto będzie gładkie dodajemy skórkę z pomarańczy oraz migdały . Zagniatamy ciasto, ciasto wkładamy do lodówki a następnie wyjmujemy i formujemy 3 wałeczki które smarujemy jajkiem. Wałeczki pieczemy 25 minut w 180 stopniach, następnie kroimy je na plastry (1,5 cm) i pieczemy kolejne 20 minut. Cantuccini przechowujemy w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Prześlij przepis ~Gosc | 25-03-11 | Czytano: 18351 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasteczka cantuccini prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują