Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz
Czas 35 minut
Porcji 20
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4 szklanki mąki
250 g margaryny
250 g masła
szklanka migdałów
1 cukier waniliowy
pół szklanki cukru pudru
dekoracja (wystarczy sam cukier puder)
Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - sposób wykonania:
Pyszne kruche ciasteczka migdałowe z przepisu Ewy Wachowicz.Dodatkowym atutem jest fakt, że są bardzo proste do wykonania.
Masło ucieramy z margaryną mikserem niemalże do białości,dodajemy cukier puder i cukier waniliowy.
Następnie niewielkimi porcjami dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy.
Na sam koniec dodajemy posiekane migdały, uprażone na patelni - również mieszamy.
Ciasteczka formujemy dłońmi odrywając kawałek ciasta i spłaszczając go (chociaż technika wykrawania ciastek jest dowolna).
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 30minut w 170stopni aż nabiorą pięknego złotego koloru.
Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem.
Prześlij przepis asieńka | 07-12-10 | Czytano: 43186 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują