Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Ciasteczka Ule
Czas 45 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
200 gram zmielonych orzechów włoskich
200 gram cukru pudru
kilka wafli
1 białko
nadzieli uli:
70 gram cukru pudru
100 gram masła
spirytus
Ciasteczka Ule - sposób wykonania:
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodajemy spirytus, ucieramy.
Zmielone orzechy łączymy z cukrem i białkiem, formujemy ule. W środku każdego ciasta robimy dziurkę na nadzienie, po upchaniu nadzienia spód ula zakrywamy wyciętym waflem.
Prześlij przepis mewa80 | 08-12-12 | Czytano: 10042 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasteczka Ule prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują