Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Ciasto czekoladowe
Składniki:
1,5 szkl. mąki,
1 szkl. cukru pudru,
150g margaryny ,
1 tabliczka czekolady mlecznej,
6 jajek,
2 łyżeczki kakao,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem czekoladowo-śmietanowy
3 kostki gorzkiej czekolady połamanej
2 łyżki margaryny,
3 łyżeczki cukru,
1 łyżka kakao,
1 łyżka mleka
Ciasto czekoladowe - sposób wykonania:
Włożyć masło, cukier puder, żółtka i do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
Przesiać mąkę do osobnego naczynia, dodać proszek do pieczenia i kakao i startą czekoladą.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do utartej masy dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z kakao czekoladą i proszkiem do pieczenia oraz ubitymi białkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Polewa: wszystkie składniki rozpuścić i gotować przez około 3 minuty.
Prześlij przepis ~Gosc | 14-05-08 | Czytano: 33206 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto czekoladowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują