z tym budyniem to coś nie tak:na pół litra mlaka 2 paczki budyniu.bo tak bedzie za rzadkie:)
z budyniem jest wszystko w porządku. Robiłam to ciasto kilka razy, zawsze wychodzi w dodatku takie proste a jest przepyszne :-)
1,5 szklanki mąki ziemniaczanej ?
czy nie ma tu pomyłki obawiam się że wyjdzie ciasto bardzo zbite?
Nie ma pomyłki - dodajemy 3 szklanki mąki w tym 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej. Robiłam je i nie jest zbite - jest smaczne a od jabłek i budyniu bynajmniej nie suche :-). Do babki piaskowej również dodaje się dużo mąki ziemniaczanej.
Szczerze polecam ;-)
Ale ile tych jabłek? Bo nie widzę by było napisane?
do ciasta dodajemy około 1 kg jabłek.
Smacznego :-) !
PYSZNE CIASTO I BARDZO ŁATWE DO ZROBIENIA MOJE DZIECI JE UWIELBIAJĄ
Zrobiłam i pycha!!! Polecam!! Proste, dzieci i mąż zachwyceni!! podawałam je z lodami waniliowym
dzisiaj dopiero bede robila,mysle ze mi sie uda.Do kawy jak znalaz.
ciasto wyjeliśmy o 20:00 z piekarnika o 22:00 już nie było pół blachy.dziękujemy jest pyszne :)
Jaką wielkość blaszki uszykować.Proszę podać wymiary.Czy może być tortownica Pozdrawiam serdecznie Małgosia.
blaszka prostokątna o wymiarach około 20x30 cm. Obawiam się, ze tortownica może być za małą :(
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić jak smakuje po 3 dniach i okazało się, że jest jeszcze bardziej wyraziste, a budyń snakuje jak krem do napoleonek. Bardzo dziękuję za ten przepis i z czystym sumieniem polecam.
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku.
14 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto jabłkowo budyniowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują