mi w ogóle nie urosło. to co wlałam zostało takie, jakie wlałam-czyli nawet nie centymetr. ciasto ze zdjęcia to na pewno nie ciasto z przepisu. przestańcie robić ludzi w konia.
nie ma co spodziewać się cudów. Z 4 łyżek skrobi nie wyjdzie grubaśne ciasto.
Najlepiej zaopatrzyć się w małe blaszki do pieczenia, ciasto będzie wyższe.
nie smaruje sie tłuszczem pieczemy na papierze do pieczenia
Ciasto wyszło przepyszne i było dość wysokie, a piekłam je w keksówce :)
A i jeszcze całych jajek nie wrzucałam, najpierw wymieszałam wszystkie składniki z żółtkami, a następnie z pianą z białek, dodałam również odrobinę aromatu
Upieklam w glebokim talerzu zaroodpornym. Wyszlo, jednak radzę dać mniej proszku(!)Ogólnie zjadliwe :))
Ciasto urosło bardzo ładnie ale po wyjęciu z piekarnika opadło i jest niezjadliwe.
okropnosc,dwa razy pieklam,nie da sie tego zjesc
A czy skrobię kukurydzianą można jeść w każdej fazie diety??
skrobię można od II fazy diety
Moja Ciocia kiedyś upiekła i dała mi spróbować ! Bardzo mi posmakowało. Dała mi przepis ale już nie wyszło mi takie pyszne jak jej, to chyba kwestia przypraw.
Ja wprowadziłam małą modyfikację do tego przepisu i zamiast jogurtu 0% dodaję nowy deser satino waniliowy o,9%. Pycha!! Co prawda czasem mam wrażenie, że ciasto jest lekko surowe w samym środku (może za krótko piekę) ale i tak jest pyszne! Polecam!
11 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto jogurtowe Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują