Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Ciasto jogurtowe Dukana

Czas 75 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 jajka
1 mały jogurt 0%
4 łyżki skrobi kukurydzianej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 tabletek słodzika
kilka kropel aromatu

Ciasto jogurtowe Dukana - sposób wykonania:

Dla tych którym ciężko wytrzymać bez łasuchowania, proponuję skorzystać z przepisu na ciasto dozwolone w diecie Dukana. Jego wykonanie jest bardzo proste - wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować ze sobą, ciasto wylewamy do blachy (wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach C.
Powiem szczerze, że jest nie tylko zjadliwe ale nawet b.smaczne :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 29-08-10 | Czytano: 90181 razy | komentarzy [11]
Ciasto jogurtowe Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto jogurtowe Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

11 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto jogurtowe Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
nie
2010-12-08 12:06

mi w ogóle nie urosło. to co wlałam zostało takie, jakie wlałam-czyli nawet nie centymetr. ciasto ze zdjęcia to na pewno nie ciasto z przepisu. przestańcie robić ludzi w konia.

Autor
ciasto Dukan
2010-12-08 12:27

nie ma co spodziewać się cudów. Z 4 łyżek skrobi nie wyjdzie grubaśne ciasto.
Najlepiej zaopatrzyć się w małe blaszki do pieczenia, ciasto będzie wyższe.

Autor
Tytul
2011-01-30 19:04

nie smaruje sie tłuszczem pieczemy na papierze do pieczenia

Autor
Ciasto Dukana
2011-02-07 11:44

Ciasto wyszło przepyszne i było dość wysokie, a piekłam je w keksówce :)
A i jeszcze całych jajek nie wrzucałam, najpierw wymieszałam wszystkie składniki z żółtkami, a następnie z pianą z białek, dodałam również odrobinę aromatu

Autor
Tytul
2011-02-14 13:12

Upieklam w glebokim talerzu zaroodpornym. Wyszlo, jednak radzę dać mniej proszku(!)Ogólnie zjadliwe :))

Autor
Tytul
2011-03-05 18:16

Ciasto urosło bardzo ładnie ale po wyjęciu z piekarnika opadło i jest niezjadliwe.

Autor
niejadalne
2011-03-19 20:47

okropnosc,dwa razy pieklam,nie da sie tego zjesc

Autor
skrobia
2011-03-20 17:05

A czy skrobię kukurydzianą można jeść w każdej fazie diety??

Autor
dukan
2011-03-20 18:47

skrobię można od II fazy diety

Autor
A
2011-03-20 18:54

Moja Ciocia kiedyś upiekła i dała mi spróbować ! Bardzo mi posmakowało. Dała mi przepis ale już nie wyszło mi takie pyszne jak jej, to chyba kwestia przypraw.

Autor
Tytul
2011-05-04 19:38

Ja wprowadziłam małą modyfikację do tego przepisu i zamiast jogurtu 0% dodaję nowy deser satino waniliowy o,9%. Pycha!! Co prawda czasem mam wrażenie, że ciasto jest lekko surowe w samym środku (może za krótko piekę) ale i tak jest pyszne! Polecam!

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje