Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto Krówka

Czas 45 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 puszki gotowej masy Krówka
12 paczek herbatników szkolnych (pakowanych po 10 sztuk)
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
2 opakowania Śnieżki
400 ml śmietany 18%
1 kostka masła
łyżeczka żelatyny
starowana czekolada

Ciasto Krówka - sposób wykonania:

Pyszne ciasto Krówka, w dodatku bardzo szybkie bo bez pieczenia!
Masę krówkową wkładamy do garnka z gorąca woda i chwilkę gotujemy. Dzięki temu będzie bardziej smarowna i nie tak gęsta.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, studzimy.
Budyń gotujemy na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu! Słodzimy również tak jak w przepisie zawartym na odwrocie opakowania. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy po łyżce budyniu, mieszając, do wyczerpania.
Śnieżkę ubijamy wraz ze śmietaną, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną żelatynę.
Na blaszce prostokątnej układamy kolejno : herbatniki, smarujemy je jedna puszką masy krówkowej, na to układamy kolejną warstwę herbatników, na to smarujemy budyń, przykrywamy herbatnikami i smarujemy drugą puszka masy krówkowej, układamy herbatniki i smarujemy je ubitą śmietaną. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc) aby dobrze się przegryzło.
Smacznego :-)



Prześlij przepis

mewa80 | 24-02-11 | Czytano: 353918 razy | komentarzy [7]
Ciasto Krówka komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto Krówka kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

7 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto Krówka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
?
2011-07-19 17:17

A co to jest ta Śnieżka? Nie mam pojęcia, na jakiej półce tego szukać :D

Autor
ciasto Krówka
2011-07-19 18:08

Śnieżka to bita śmietana w proszku. Szukać należy wśród dodatków do ciast lub przy kisielach i budyniach.

Autor
Tytul
2011-12-15 21:32

zamiast sztucznej śnieżki z żelatyną lepiej ubić śmietanę 30% i jest zdrowsza

Autor
Tytul
2012-01-29 21:07

duzy koszt i duzo roboty a smakuje srednio ale polecam mozna sprobowac

Autor
Tytul
2012-03-11 14:01

prawie identycznie robię 3-bita, moja rodzina uwielbia to ciasto. POLECAM:)

Autor
Tytul
2012-11-20 23:43

przepyszne ,bardzo smakowalo mojej rodzince,polecam.

Autor
Tytul
2013-11-21 20:13

Bardzo smaczne ciasto. Pyszne jest rownież z masą o smaku trufli.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje