Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Ciasto marchewkowe
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej tortowej
1 szklanka drobno starowanej marchewki
niepełna szklanka cukru
pół szklanki oleju
4 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
pół łyżeczki cynamonu
dowolne bakalie np. orzechy włoskie, rodzynki (po około 10dag) lub wiórki kokosowe
Ciasto marchewkowe - sposób wykonania:
Jajka ubić na wysokich obrotach mikserem aż podwoją objętość, dodać cukier i powoli olej. Połączyć to delikatnie mieszając z marchewką i bakaliami.
Proszek do pieczenia i sodę wymieszać z mąką dodać cynamon i całość dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Piec 50-60 minut w temperaturze 180 stopni C.
Po upieczeniu i ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem/polewą czekoladową.
Prześlij przepis asieńka | 08-05-10 | Czytano: 44950 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto marchewkowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują