Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto na nutellowym spodzie

Czas 45 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

30 dag sucharków (wojskowe)
30 dag nutelli
800 ml śmietany kremówki 30%
3 galaretki czerwone
6 łyżeczek żelatyny
łyżka cukru
cukier waniliowy
3/4 litrowego słoika kompotu czereśniowego (wraz z owocami)

Ciasto na nutellowym spodzie - sposób wykonania:

Bardzo polecam ten przepis,ten spód jest pyszny!
Sucharki mielimy bardzo drobno (np. w melakserze), mieszamy z nutellą. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, na papier kładziemy masę z nutellą. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, studzimy i dodajemy do kremówki. Tę masę rozsmarowujemy na spodzie. kompot bez owoców gotujemy, rozpuszczamy w nim galaretki, do galaretki dodajemy owoce. Studzimy, gdy galaretka zaczyna być zwarta, wylewamy ja na kremówkę. Całość wstawiamy do lodówki :) Palce lizać :)


Prześlij przepis

mewa80 | 25-08-10 | Czytano: 32796 razy | komentarzy [6]
Ciasto na nutellowym spodzie komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto na nutellowym spodzie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

6 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto na nutellowym spodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
ciasto na nutellowym spodz
2011-12-14 14:31

Mam pytanie, jeśli ktoś niema tych sucharków wojskowych to można czegoś innego w zamian użyć??

Autor
ciasto
2011-12-14 15:21

zamiast sucharków możemy użyć herbatników szkolnych (suche). Polecam ciasto - jest pyszne a spód bajeczny!

Autor
Śmietanka
2012-10-01 14:21

Gdzie mogę kupić dobrą śmietankę 30% i w jakim sklepie? Ostatnio zakupiłam Śmietankę Łaciatą do ciast i deserów, ale konsystencją przypominała mleko. Może wcześniej trzeba ją wstawić do lodówki? Pomóżcie!

Autor
śmietanka
2012-10-01 15:28

każda śmietana 30% ma konsystencję gęstego mleka i jest to normalne.

Autor
Śmietanka
2012-10-01 15:37

Właśnie chodzi o to, że ta śmietanka miała konsystencję normalnego mleka czyli płynną nie gęstą ;C

Autor
Tytul
2012-10-02 20:07

no dobra, ok ale poco Ci gęsta śmietanka 30%? co to za różnica jaka konsystencja? ja często używam śmietanki z biedronki, całkiem przyzwoita (choć nie wiem czy nie za mało gęsta );)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje