Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto "Kasi"

Czas 45 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność Koszt:

Składniki:

Biszkopt;
6 jajek
1 szklanka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 szklanka mąki krupczatki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oliwy
Masa budyniowa;
1 budyń śmietankowy
2 szklanki mleka
1 1/2 łyżki mąki pszennej
cukier puder
Dodatkowo;
masa krówkowa z puszki
czekolada
herbatniki

Ciasto "Kasi" - sposób wykonania:

Biszkopt;
Z podanych składników pieczemy biszkopt w temp 180 stopni ok 30 minut.
Masa budyniowa;
W 1 szklance mleka rozpuszczamy budyń i mąkę a pozostałe mleko gotujemy.do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń energicznie mieszamy i odstawiamy aby ostygł. Następnie budyń łączymy z margaryną i słodzimy pudrem według uznania.
Biszkopt przekrajmy na pół. Na dolna część dajemy masę budyniową, na masę układamy herbatniki, na herbatniki masę korówkową i na to przykładamy drugą część biszkopta.Na górną część biszkopta zostawiamy trochę masy budyniowej i rozsmarowywujemy po biszkopcie a następnie ciasto posypujemy startą czekoladą.

SMACZNEGO;)


Prześlij przepis

~Gosc | 23-01-13 | Czytano: 7259 razy | komentarzy [0]
Ciasto "Kasi" komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto "Kasi" kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto "Kasi" prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje