przepis sprawdzony ,ciasto bardzo dobre i smaczne zwlaszca przy malej czarnej.
Ciasto dyniowe smakowo bardzo dobre, ale
jak na mój gust trochę za bardzo wilgotne, wygląda jak niedopieczone.Dokładnie
przygotowałam i piekłam w/g przepisu. Po
upieczeniu było na wierzchu rumiane i chrupiące , a w środku maziowate, nie wygląda to apetycznie.
Dobre w smaku ale mi też wyszło w środku jakby niedopieczone, takie lepkie....
w takim razie wydaje mi się, że należy piec nieco dłużej i w termoobiegu. Wiadomo są różne piekarniki więc ten czas pieczenia jest tak do końca wartością stałą
ciasto to charakteryzuje się tym, że jest wilgotne to "wina" a raczej zasługa dyni ale jeśli jest maziowate to ewidentnie oznacza, że jest niedopieczone, proszę wydłużyć czas pieczenia i włączyć termoobieg
Ciasto wyszlo pyszne, puszyste, polecam tan przepis:)piekłam bez termoobiegu i wyszlo super.
Ciasto zrobiłam według przepisu, piekłam w 180 stopniach i po 45 minutach wyszedł i tak zakalec.
Niestety mnie również wyszło zakalcowate, przede wszystkim było zbyt rzadkie już przed pieczeniem. Wygląda na to aby mąki było za mało. Piekłam w termoobiegu ok 1,5 godz.
Super! Piekłam wiele razy i za każdym razem wychodzi ekstra. Dodaję jeszcze garść siemienia lnianego i dużo orzechów.
To ciasto jest pyszne za pierwszym razem piekłam i po 3 dniach zjedliśmy wszystko
10 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto z dyni prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują