Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto z porzeczkami pod pierzynką

Czas 25 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
3 żółtka i jedno jajko całe
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
pół kg porzeczek (czarnych lub czerwonych odszypułkowanych, umytych i dokładnie osuszonych)

Piana:
3 białka
3/4 cukru

Ciasto z porzeczkami pod pierzynką - sposób wykonania:

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy całe jajko. Margarynę roztapiamy, studzimy dodajemy do utartych żółtek. Mąkę mieszamy z z proszkiem do pieczenia, dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na blachę, na ciasto kładziemy owoce. Z białek ubijamy pianę, dodajemy pomału cukier, wciąż ubijając. Pianę kładziemy na porzeczki. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach C.


Prześlij przepis

mewa80 | 14-07-10 | Czytano: 11975 razy | komentarzy [0]
Ciasto z porzeczkami pod pierzynką komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto z porzeczkami pod pierzynką kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto z porzeczkami pod pierzynką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje