Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Cordon bleu
Składniki:
2 piersi kurczaka
4 plasterki szynki
4 plasterki topionego sera
sos (wymieszana musztarda, keczup, chrzan)
sok z cytryny
zioła prowansalskie
1 jajko
mąka, bułka tarta
sól, pieprz, olej do smażenia
Cordon bleu - sposób wykonania:
Każdy filet rozbić lekko (wyjdą 4 filety), natrzeć solą, pieprzem i ziołami - wstawić na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu jedną stronę fileta posmarować ostrym sosem i ułożyć po jednym plasterki wędliny i sera, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Każdy kotlet obtoczyć w mące a następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z każdej strony.
Prześlij przepis mewa80 | 02-06-10 | Czytano: 14917 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Cordon bleu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują