Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Półmięsne Cukinia faszerowana mięsem
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
4 cukinie
50 dag mięsa mielonego drobiowego
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 pomidory
2 papryki
ser żółty
olej
sól, pieprz, tymianek
posiekana natka pietruszki
Cukinia faszerowana mięsem - sposób wykonania:
Efektowne łódeczki faszerowane mięsem drobiowym.
Cukinie bez obierania wydrążamy z miąższu (części), obsypujemy w środku solą i pieprzem. Cebulę siekamy w kostkę, czosnek wyciskamy, podsmażamy na oleju, po zeszkleniu dodajemy wydrążony miąższ a po chwili mięso.
Wszystko dusimy, dodając przyprawy : sól, pieprz i tymianek. Po paru minutach zdejmujemy z ognia
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy drobno, dodajemy do masy mięsnej. Paprykę drobno kroimy, podsmażamy i również dodajemy do masy mięsnej. Całość mieszamy z natką pietruszki. Wnętrze cukinii skrapiamy oliwą, nakładamy farsz mięsno-warzywny, posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30 minut w 180 stopniach C.
Prześlij przepis mewa80 | 07-08-10 | Czytano: 10646 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Cukinia faszerowana mięsem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują